De vele voordelen van een Robotmaaier

Het grootste voordeel is natuurlijk dat het u veel tijd bespaard en dat u geen gras afval meer heeft. Een strak, egaal en dicht gazon moet in het hoog seizoen minimaal 2 x per week gemaaid worden.
Dit is natuurlijk een tijdrovend werk waarbij u ook nog eens het gras afval kwijt moet zien te raken. Doordat de robotmaaier het 3 tot 5 keer per week maait (afhankelijk van de instellingen) houd u tijd over om van uw gazon te genieten en kan het maaisel, wat nog bijkomende voordelen heeft, gewoon blijven liggen.

Kosten besparend

Doordat de robotmaaier maar  weinig energie verbruikt bespaard het u veel kosten. Uit onderzoek is gebleken dat voor een gazon tot 400m2, u al zo’n €30 per jaar bespaard op alleen al de energie kosten. Een gazon tot 3500m2 levert u zelfs al zo’n €350 op.
Dankzij het mulch-maaien kan het afgemaaid gras gewoon blijven liggen. Het zal gaan verteren en worden omgezet in voedingsstoffen voor de grasmat.  Hierdoor hoeft u minder vaak te bemesten wat ook weer kosten bespaard.

Zichtbaar beter voor het gazon

Uit de praktijk blijkt dat wanneer een gazon gemaaid word door een robotmaaier de grasmat  zichtbaar verbeterd. Dit heeft voornamelijk te maken door het regelmatig maaien van het gazon. De robotmaaier maait het gazon namelijk gemiddeld 3 tot 5 keer per week. Dit zal niet alleen het aanzicht van een kort gemaaid gazon mooier maken, maar ook de dichtheid van de grasmat. Wanneer een gazon vaak gemaaid word zal dit het gras stimuleren om nieuwe uitlopers en grassprietjes te ontwikkelen. Hierdoor zal het gazon zichtbaar mooier worden. Ook onkruid en mos worden hierdoor beter verdrukt. Onkruid dat zich toch probeert te ontwikkelen sterft door het regelmatig maaien doordat het hier niet tegen kan.

Sporen

Doordat je met een gewone gazonmaaier of zitmaaier altijd hetzelfde rondje te rijdt, resulteert dit vroeg of laat in sporen die niet meer vanzelf weg gaan. Vaak ontstaan er dan tussen de sporen plakkaten met mos wat het er allemaal niet mooier op maakt. Met een robotmaaier heb je dit probleem niet. Door het lichte gewicht zal deze nooit diepe sporen rijden. Daarnaast maait hij willekeurig kruislings over het gazon wat zorgt dat hij nooit hetzelfde rondje rijd.

Milieu zuinig

Co2-neutraal en een laag energieverbruik komt het milieu ten goede. Niet alleen deze 2 punten maakt het dat een robotmaaier milieu vriendelijker is. Minder decibellen, geen gebruik van brandstoffen zijn ook voordelen welke beter voor het milieu zijn. Daarnaast geeft een goed onderhouden gazon juist Co2 op en levert het o2 terug aan de natuur. Bijvoorbeeld een goed onderhouden gazon van 300m2 geeft voldoende o2 voor een gezin van 4 personen en neemt tot 400kg meer co2 op.