Optimow 5

 

De Greenworks robotmaaier Optimow® 5 heeft een capaciteit van maximaal 550m2. 

De robotmaaier wordt geleverd inclusief accu en laadstation.

€ 599.-

De Optimow® 5 robotmaaier van Greenworks wordt bestuurd via de Bluetooth app op uw mobiele telefoon. De robotmaaier is zo stil dat hij zelfs ‘s nachts prima zijn werk kan doen. Met een unieke waterdichtheidsklasse van IPX5 is de Greenworks Optimow® 5 optimaal beschermd tegen water en stof en erg eenvoudig schoon te maken. U verwijdert zonder gereedschap, de behuizing en spuit met een tuinslang en een borstel de machine keurig schoon. De Optimow® robotmaaier kan dankzij zijn accu pakket max. 550m2 gras maaien.

De Optimow® 5 wordt bestuurd via een Greenworks-app die u op uw smartphone kunt installeren. Alle functies worden bediend via de Bluetooth Greenworks app. Met de app kun je ook instellen op welke tijden van de dag de maaier uw gras mag gaan maaien. U kunt ook op afstand uw maaier in- of uitschakelen. U kunt een Bluetooth verbinding maken met uw machine tot maximaal 32 meter van de machine. Vanwege het lage geluidsniveau (< 60 dB) kunt u de robotmaaier op elk moment van de dag gebruiken zonder overlast voor uw buren.

Het starten, stoppen of het instellen van de maaihoogte kan ook geregeld worden op de Optimow® 5 robotmaaier. Hiermee kunt u hem dus instellen zonder gebruik van een app. op uw smartphone. De Optimow 5 is ontworpen met het oog op veiligheid, met een geïntegreerde hefsensor die de messen automatisch stopt wanneer de machine wordt opgetild. Dankzij de botsingssensoren kan Optimow obstakels herkennen, waarbij de machine stopt en wegdraait om ergens anders te maaien.

Voor de installatie heeft u geen speciaal vakmanschap of een groene vingers nodig. De Optimow® 5 wordt geleverd met 100 meter begrenzingsdraad. Extra draad is uiteraard als accessoires beschikbaar. Met deze draad bepaald u de grenzen van uw robot maaier. De draad kunt u eenvoudig aan de grond bevestigen met de 100 meegeleverde draadpennen maar uiteraard kunt u de draad ook in de grond graven. Met de draad beschermt U ook bloemenperken, struiken, een vijver of een zwembad. Muren, bomen en andere opstakels herkent de Optimow® 5 met behulp van zijn botsingssensoren en Quick-Brake maaidek.

De Optimow® 5 robotmaaier is IPX5 weersbestendig. Dit betekent dat hij bestand is tegen alle weersomstandigheden. Om het gras te beschermen zorgen regen- en vriessensoren ervoor dat de maaiers alleen maaien als het gras niet wordt beschadigd of vernietigd.

Het starten, stoppen of het instellen van de maaihoogte kan ook geregeld worden op de Optimow® 5 robotmaaier. Hiermee kunt u hem dus instellen zonder gebruik van een app. op uw smartphone.

Hoe werkt de robotmaaier?
Het concept is eenvoudig en omvat een begrenzingsdraad (u ontvangt bij aanschaf 100 meter draad bij de machine) rond de omtrek van uw gazon, deze kan in het gazon worden vastgemaakt of ingegraven. Na installatie maait de Optimow® 5 het gazon in een willekeurig patroon en laat een tapijtachtige afwerking achter. Voor complexe tuinvormen zorgt de optionele begeleidingsdraad ervoor dat de Optimow gemakkelijk terug kan navigeren naar het basisstation om op te laden.

Hoe weet de robotmaaier waar hij heeft gemaaid?
De Optimow® 5 weet niet waar hij heeft gemaaid en hoeft dat ook niet. Door regelmatig een willekeurig patroon te maaien, bewerkt de Optimow 5 gemakkelijk het hele gazon en maait slechts zeer kleine hoeveelheden tegelijk, waardoor een perfect vlak oppervlak achterblijft.

Hoe laadt de robotmaaier op?
De Optimow® 5 weet wanneer het batterijniveau laag is en keert automatisch terug naar het basisstation om zichzelf op te laden.

Waar blijft het gemaaide gras ?
De maaimethode is ‘weinig en vaak’ waarbij zeer kleine grasresten achterblijven die tot op de graswortels vallen en niet zichtbaar zijn voor het oog. Dit gras wordt dan op natuurlijke wijze afgebroken en fungeert als meststof, waardoor het gazon gezonder en groener wordt.

Hoe vaak moet er worden gemaaid?
Afhankelijk van de grootte van uw gazon stelt u een maaischema in op de machine of via de Greenworks app. De Optimow® 5 zal dit schema dan automatisch volgen.

Voordelen Optimow® 5:
-Volautomatische robotmaaier – u hoeft nooit meer te maaien
-Geen gemaaid gras om weg te gooien
-Maait gazons tot 550 m2 en hellingen tot 30%
-Ontworpen voor veiligheid
-IPX5 waterdichtheid – Maakt eenvoudig schoonmaken met een tuinslang mogelijk
-Bediening vanaf uw mobiele telefoon
-Probleemoplossing op afstand
-Optionele begeleidingsdraad voor gazons met complexe vormen
-Geniet van het perfecte gazon, gezond en groen
-Lichtgewicht en gemakkelijk te vervoeren
-Geen uitstoot
-Uitzonderlijk geluidsarme werking
-Geen brandstof of kabels om u zorgen over te maken.
-Lage gebruikskosten
-Gemoedsrust
-Uitgebreide garantie van 3 jaar.

Een groot voordeel van robotmaaiers is natuurlijk het geringe onderhoud dat ze nodig hebben. Zorg er wel voor dat u voor de winter begint de accu’s volledig heeft opgeladen. De robotmaaier beschikt over een Digipro koolborstelloze motor (geen onderhoud nodig), heeft een snijbreedte van 17 centimeter en kan worden ingesteld op maaihoogte van twee tot zes centimeter. De Optimow® is ook prima geschikt op heuvelachtig en oneffen terrein en kan zelfs op hellingen goed uit de voeten (max 30% of 20°).